Studiebesök i kommunfullmäktige

Jag och ett par partikamrater på kommunfullmäktigelistan besökte KF i måndags. Ersättare Tomas Q Nilsson informerade om arbetsgång och ärendehantering, medan våra ledamöter Eva Goës, Hibo Abdullahi och Karin Nordström gjorde sig redo. Efter kandidatfotografering mot ett närliggande träd samlades vi i fullmäktigesalen för att ta del av atmosfären och förbereda oss på vad som komma skall.

Eftersom jag suttit i Umeås KF 2002-2004 var detta ingen okänd situation för mig. Jag kunde dock konstatera ett par saker:

– Ljudmiljön var väldigt dålig. Skrapande stolar och obefintligt ljuddämpning.

– Luftmiljön var hemskt. Efter en halvtimme var det redan kvavt och minst 5 grader för varmt. Kanske var det ett undantag denna ljusa vårkväll?

– Åskådarplatserna var för få. Somliga fick stå längst bak i salen.

Vi i Miljöpartiet stretade emot så gott vi kunde mot att minska antalet ledamöter i KF. Det blir svårare för mindre partier att representeras, vilket  är en viktig demokratifråga. Märk väl, eftersom MP numera räknas som landets tredje största parti talar vi inte i egen sak. Ekonomiskt fanns det andra möjligheter till besparingar vilka vi också förde fram. Nu blev det inte som vi ville – men jag början redan ana fördelarna.

Måhända kan färre ledamöter förbättra luften och ljudmiljön samt ge fler åhörare sittplats medan kommunens viktiga framtidsbeslut fattas?

Annonser

One thought on “Studiebesök i kommunfullmäktige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s