Sara Parkman säger det så bra!

Sara Parkman (MP)

Sara Parkman, MP Västernorrlands andranamn på riksdagslistan, uttrycker sig strålande om vikten av kultur i skolan.

Ta inte bort estetisk verksamhet som kärnämne på gymnasiet, Jan Björklund!

SMASKIGT FAKTA.: KULTUR I SKOLAN.

Annonser

3 thoughts on “Sara Parkman säger det så bra!

  1. Ta bort Jan Björklund som skolminister istället… Ta dessutom med den andra folkpartisten som idag fiskar i sverigedemokratiska vatten, det kommer att göra underverk för både estetiken och mångkulturen… 🙂

  2. Hej! Nu kommenterar jag en aning sent men jag hittade hit i dag via Google. Jag går naturvetenskapsprogrammet och har forskningsdrömmar. Jag lägger därför ned stor del av min fritid och skoltid till plugg. Plugg plugg plugg. Men någon politiker någonstans, bestämmer att jag prompt måste läsa ett estetiskt val. Jag är _totalt_ ointresserad av att själv rita, sy knappar, tälja smörknivar eller lära mig jazz. Jag kommer inte ha någon användning av detta, aldrig i livet. Skulle jag själv få välja hade jag därför självklart valt bort detta, av den anledningen att jag skulle gynnas betydligt mer av en extra kemilektion, matematiklektion eller pluggtid. Inget tal om saken liksom. Då undrar jag varför jag – som inte på något sätt gynnas av att måla i tre timmar varje vecka – ska tvingas ha det? Därför vill jag göra det frivilligt. Åtminstone för de som går program där det endast tar tid – viktig tid.

    • Hej Ellinor,
      Jag tror att många resonerar som du gör även för andra ämnen – ”varför ska jag läsa matte/historia/religion, jag kommer aldrig att ha nytta av det”. Vilka ämnen som är obligatoriska varierar med åren och det är bra att nya bedömningar görs regelbundet. Min uppfattning är att de estetiska ämnena är viktiga som komplement till de teoretiska, stimulerar andra delar av oss och ger en bredare bild av kunskapsbegreppet. För många kan det vara en viktig och nödvändig paus i allt det teoretiska – även på program som natur eller samhälle. Så länge som vissa ämnen är obligatoriska kommer det alltid att finnas de som kommer i kläm, eller är missnöjda/inte ser värdet med något av ämnena. Jag tycker alternativet är sämre – en smalare syn på kunskap eller en ännu större skillnad mellan programmen än vad det idag redan är.
      Tack för ett tankeväckande inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s