Klimatet – den glömda valfrågan (del II)

Snart är arbetet med Härnösands översiktsplan färdigt. Jag vet hur mycket tjänstemännen har arbetat för att få till ett bra resultat – på dagens samhällsnämnd redovisades så äntligen den färdiga versionen som nu ska på utställning och förhoppningsvis antas av KF i december.

Visst har vi från MP synpunkter på delar av innehållet. Men i stort är det ett FANTASTISKT dokument som speglar Härnösands möjligheter och ambitioner inom viktiga områden som hållbar samhällsplanering, boende, infrastruktur och naturvård.

Nu är det dags att tänka framåt. Nu ska vi förverkliga de idéer, prioriteringar och planer som finns i nya ÖP. Till exempel: Att bygga säkra gång- och cykelstråk runt stadens skolor, planera för en utbyggd vindkraft, minska energianvändningen och jobba för en grön samhällsplanering av Härnösands nya bostadsområden. Få till en klimat- och sårbarhetsutredning som underlättar för framtida byggprojekt.

Härnösand förtjänar en ny, grön ledning som på allvar lägger fokus på hållbarhetsfrågor och som vågar prioritera klimatfrågan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s