Ungdomsfrågorna högt på dagordningen!

Just nu jobbar samhällsförvaltningen och ansvariga politiker för fullt för att få fram ett bra underlag för att kunna fatta beslut om allaktivitetshuset. Många faktorer spelar in – kontraktet på Kåken som snart går ut, möjligheten att involvera fler föreningar, t ex boule och slöjd, de ekonomiska förutsättningarna för ombyggnationer och hyra.

Särskilt viktigt är det att se till att pengar finns för att anställa fler personal på ungdomsgården. Eftersom vi gärna vill att fler ungdomar hittar till ungdomsgården måste vi ha folk som möter upp dem och ordnar med bra aktiviteter, inte minst på helgerna.

Sara Nyberg (S) skriver bra i sin blogg om turerna kring lördagsöppet på Kåken senaste KF. Jag är liksom Sara övertygad om att vi i den blivande rödgröna majoriteten kommer att kunna sätta ungdomsfrågorna högt på den politiska dagordningen!

Annonser

4 thoughts on “Ungdomsfrågorna högt på dagordningen!

  • Hej F, ja, som du vet så löste sig frågan om skylten på Djurmagazinet genom tillfälligt bygglov medan den nya planen för området tas fram. Det rättfärdigar inte att man inte lämnade in ansökan om lov i tid för hela bygget, vilket fastighetsbolaget fick böta för. Jag tycker det blev till det bästa till slut.

 1. Hej Amanda! Det vore trevligt i samhällsförvaltningen hade lite idéer om Utansjöverken. Området skulle kunna bli en perfekt plats för Kultur, idrott och småindustrier, hantverk. Många tomma lokaler bra läge vid E4 och hamnen för turistbåtar som Ådalen III mm. Varför inte koncerthus? för opera och musikaler som Kramfors är bra på. Idrott, friidrotthall som länet saknar och kanske skridskohall i någon av de stora hamnmagasinen eller fotbollshall? Många ideér som jag tycker kommunen och samhällsförvaltninen ska titta närmare på.

  http://www.utansjoverken.se

  Hälsningar

  John-Erik

  • Hej John-Erik, har haft en liten bloggpaus, därav det sena svaret på ditt inlägg. Inställer helt i den spännande och kreativa atmosfär som gamla industrilokaler kan skapa – möjligheterna är många. Fin hemsida är det också! Jag tar till mig dina tankar och kommer att föra dem vidare. Jag kan dock konstatera att stora projekt under samhällsnämndens tak är många – för närvarande Simhallen, Curlinghallen, Resecentrum, satsning på teatern, investeringar på Vårdkasen, för att nämna några. Men, kreativa idéer kan blomma från flera håll och det bästa sättet är att göra som du gör, börja prata om det så att tankarna väcks hos flera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s