Kulturforum

Idag har jag varit på mitt första Kulturforum i min nya roll som ordförande. Det var en mycket givande dag där politiker och tjänstemän från länets kommuner och landsting diskuterade kultursamverkansmodellen, innehållet i den nya regionala kulturplanen och vilken roll Kulturforum ska spela i framtiden. Personligen var det väldigt värdefullt att träffa de olika företrädarna och ta del av kommunernas olika prioriteringar inom kulturområdet.

Ett sätt att tydligare  se sig själv är att betrakta andra och vad som liknar och skiljer åt. Härnösand har mycket att erbjuda inom kulturområdet, men också flera viktiga läxor att jobba med för att kunna svara upp mot de regionala ambitionerna. Exempelvis:

– Att tydliggöra våra styrkor och prioriteringar för framtiden

– Att formulera områden för samarbeten, inte bara samverkan, med andra kommuner och aktörer. Att prata är enkelt, att göra verkstad är svårare – och kostnadskrävande.

– Att stärka barn och ungdomars tillgång till kultur och kulturskapande. Hur ska samarbetet med skolan/kultur- och musikskolan utvecklas?

– Att skapa kontinuerliga forum för dialog med kulturskapare och det ”civila samhället”.

Till exempel. Bara att hugga i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s