Tjernobyl 25 år

Idag fylls tidningar och bloggar av minnesartiklar och debattinlägg om Tjernobylkatastrofen som ägde rum för 25 år sedan.

I dagens TÅ skriver till exempel Maud Olofsson och Andreas Carlgren (C) om behovet av att minska kärnkraftsberoendet genom bl a en kraftig utbyggnad av vindkraft och bioenergi. Forskningen för hållbara energikällor får mer pengar än förr och det låter ju bra. Men man nämner inte kostnaderna för att uppgradera Sveriges kärnkraftsreaktorer eller forskningen knuten till kärnkraften. Duon tar inte heller steget fullt ut och nämner ordet avveckling eller en tidsram för denna. Mycket märkligt, eftersom det rimligtvis måste bli en konsekvens av att ”minska kärnkraftsberoendet”. Det är en skör balansakt Centern står för.

Idag kl 16.30 genomförs en manifestation som påminnelse om Tjernobyl på Stora torget i Härnösand. Varmt välkomna! Se även TÅ:s reportage från förra manifestationen mot kärnkraft i Härnösand 1/3-11.

Själv finns jag i Rådhuset under eftermiddagen på Härnösands kommunfullmäktige, som går att följa via nätet om så önskas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s