Handelsområdet Ankaret

Att namngivningen av Härnösands nya handelsområde – Ankaret – skulle bli en politisk stridsfråga var det nog ingen som trodde. I samhällsnämndens behandling av frågan sökte vi politisk enighet just för att undvika onödig strid i en fråga av denna karaktär. Beslutet att namnge handelsområdet till Ankaret fattades enhälligt, utan reservationer.

Enligt Tidningen Ångermanland har nu gruppledarna för oppositionspartierna i KF lämnat in en skrivelse till samhällsnämnden där man uppmanar oss att ompröva vårt beslut. Jag har full respekt för att man kan tycka olika i just namnfrågor. Personlig smak, vana, perspektiv och associationer påverkar. Det finns sällan ett rätt och ett fel. Dock menar jag att nämndens beslut var både välavvägt och motiverat. Jag och Magnus Oskarsson, 1:a vice ordförande i nämnden, har skrivit en debattartikel där vi förtydligar nämndens grunder till namnvalet. Viktigt att poängtera är att vi inte har bytt namn på själva stadsdelen Bondsjöstaden/”Bondsjöstan”. Vi har namngett ett handelsområde som kan omfatta såväl delar av stadsdelen Bondsjöstaden som stadsdelen Änget och som kan anpassa sig till utvecklingen av handeln i området.

Jag ska naturligtvis ta del av skrivelsen men ser i detta läge ingen anledning att ompröva nämndens beslut. Min önskan är att vi istället kan lägga vår politiska kraft på viktiga framtidsfrågor och Härnösands utveckling – sådana frågor finns det gott om inom samhällsnämndens ansvarsområden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s