Byggstart för Härnösands nya resecentrum!

Nu är vi snart där.

Upphandlingsfasen är avslutad och jag kan konstatera att vi trots en pressad tidsplan kan ha byggstart i juni som planerat. Ett fantastiskt jobb av samtliga inblandade!

Härnösand får alltså ett ombyggt och förbättrat resecentrum där funktionalitet, tillgänglighet och trafiksäkerhet är ledord. Det kommer att bli ett stort lyft för staden. Tillbyggnaden kommer att signalera hållbarhet och energieffektiva lösningar samtidigt som den arkitektoniskt svarar mot den gamla stationsbyggnaden genom form, trädetaljer och modern snickarglädje. Gång- och cykelstråk ska tydliggöras och du ska både kunna parkera cykeln väderskyddat och fylla luft i däcken vid behov. Ett modernt resecentrum ska vara användarvändligt och bekvämt – det ska vara enkelt att välja att åka kollektivt. Vi ser även till att ytorna upplevs trygga genom ljusinsläpp, insyn och en tydlig koppling mellan restaurangdelen och väntsalen. Resecentrum är i mångt och mycket stadens ansikte, det första du som besökare kommer i kontakt med. Min förhoppning är att Härnösands kvalitéer ska lyftas fram – kulturen, de maritima miljöerna, energi- och hållbarhetsprofilen, naturvärdena. För att nämna några.

Spaden sätts i jorden 11 juni.

Här är en positiv artikel från i vintras om Härnösands resecentrum där kommunstyrelsens ordförande Fred Nilsson och jag intervjuas i snöyran. Lite liten text men några fina bilder som visar på hur det kommer att utvecklas!

Image

Info på kommunens hemsida: http://harnosand.se/boendemiljoochtrafik/nyheter/nyhetsarkivboendemiljo/byggstartfornyaresecentrum.5.4ae6800e1373058661aeca.html

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s