Om mig

Amanda Lind

Amanda Lind

 Hej och välkommen till min blogg!

Jag heter Amanda Lind, 35 år, leg psykolog. Jag är språkrör för Miljöpartiet i Härnösand tillsammans med Tomas Frejarö och vice distriktsordförande för Miljöpartiet i Västernorrland. Är även partisekreterarkandidat för Miljöpartiet till kongressen 2016.

Sedan valet 2014 är jag kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen i Härnösands kommun. Bland mina ansvarsområden finns miljö-/hållbarhetsstrategiska frågor, demokrati/medborgardialog, kultur, översiktsplanering, besöksnäring och landsbygdsfrågor. Detta har medfört ett antal andra uppdrag, bland annat som ordförande i Härnösands landsbygdsråd, ledamot i Biofuel Regions styrelse och vice ordförande i Kulturforum i Västernorrland. Jag har även förmånen att få ingå i SKL:s beredning för kultur- och fritidsfrågor 2015-2018.

2011-2014 var jag ordförande för Samhällsnämnden, med ansvar för plan/bygg-, miljö-, gata/park-, fritids- och kulturfrågor. Ett inspirerande och mångfacetterat uppdrag som lärde mig mycket.

Mina hjärtefrågor är kultur och hållbar samhällsplanering för både stad och landsbygd. Goda livsmiljöer för alla, stärkt lokalt företagande, infrastruktur, skola/utbildning och naturvård är frågor bland många som engagerar mig. Samhället står inför omställningar på kort och lång sikt som kräver delaktighet, gemenskap och att många drar åt samma håll. För att klara klimatet behöver vi både en aktiv politik för kraftfulla miljöåtgärder samt ett engagemang för ett socialt hållbart samhälle där människors skaparkraft och kreativitet tas tillvara.

Jag är uppväxt i Luleå med familjerötterna i Västerbotten. Aktiv medlem i Miljöpartiet sedan slutet av 90-talet. Läste till psykolog i Umeå och jobbade ett par år på BUP i Härnösand/Sundsvall. Är nu helt tjänstledig till förmån för mina förtroendeuppdrag. När jag är ledig tar jag mig gärna ut i skogen med familj och vänner. Gillar även att nålbinda, göra yoga, spela tennis, läsa serietidningar och leka med mina barn.

Läs mer om mig på Valkompassen.

På bloggen skriver jag främst om det politiska livet och aktuella frågor i Härnösand och Västernorrland. Åsikterna är mina egna, även om de ibland råkar sammanfalla med kommunens eller partiets.

Följ mig gärna på https://twitter.com/amandalind_ eller https://www.facebook.com/amandalindmp

/Amanda

 

 

Annonser

2 thoughts on “Om mig

  1. Hej! Nej, jag är inte delaktig i jordskeppsbygget i Dalarna. Tror att folkhögskolan i Skattungbyn är involverade, kolla med dem så kan ni få mer information! Lycka till, hälsar Amanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s